studio matteo colla logo
studio matteo colla

houzz

pinterest

twitter

facebook

Estate Agent Di Vittorio

Practice
Projects
state agency
interior space
table
agenzia di vittorio
Estate Agent Di Vittorio
50 sqm
Milan, 2009
The project involves the renovation of a former retail space for the realization of a real estate agency. The space is divided into two areas: a main one that overlooks the street through a shop window and welcomes guests. A secondary space that hosts a technical office, separated from the first one by a door with mirrored glass to hide the view from outside.
The main feature is the reception counter: it consists of a glossy red lacquered block visible also from the street because of its location just in front of the window. Furnishings and finishes instead are mainly characterized by a neural white color that brightens the space.
Il progetto prevede la ristrutturazione di uno spazio retail per la realizzazione di un’agenzia immobiliare. Gli interni si dividono in due aree: una principale che affaccia su strada grazie alla vetrina e che accoglie i clienti, e una secondaria che ospita principalmente un ufficio tecnico, separata dalla prima da una porta con vetri a specchio per nasconderne la vista dall’esterno.
L’elemento caratterizzante è il bancone reception costituito da un blocco laccato rosso lucido visibile anche da strada perché posizionato frontalmente alla vetrina. Elementi d’arredo e rivestimenti invece sono per la maggior caratterizzati dal colore bianco che dona luminosità allo spazio.