studio matteo colla logo
studio matteo colla

houzz

pinterest

twitter

facebook

Retail Pinko boutique Beijing

Practice
Projects
vetrina pinko
pinko interno
pinko pannelli pattern
pinko tavolo
pinko interno2
Photo by Alan Grillo Spina. All rights reserved
Pinko boutique
Oriental Plaza, 100 sqm,
Beijing,2014
This shop, designed for Pinko, is located at the Beijing Oriental Plaza Mall. The retail space is conceived as a single open room which is divided into two spaces by a decorated bronze mirror portal. A great central accessories freewall is the shop focal point and also separates the retail space from technical spaces and storage area. The shop window is delimited by a double-track where perforated metal panels can slide changing the visual perception of space, both from inside and outside the store. Even the mirrors panels placed in front of the freewalls can slide on a rail. The lighting system is designed to emphasize all the materials and to make the space bright and homogeneous.
Negozio progettato per Pinko all'interno del centro commerciale Oriental Plaza a Pechino. Lo spazio di vendita è concepito come un'unica sala aperta, ma divisa in due spazi da un portale in specchio bronzo decorato. Un grande freewall centrale sul fondo del negozio espone gli accessori del brand e separa lo spazio vendita dai locali di servizio e magazzino. La vetrina è delimitata da un doppio binario dove scorrono pannelli metallici forati che permettono di cambiare la percezione visiva sia dall'interno che dall'esterno del negozio. Anche gli specchi posizionati davanti ai freewall laterali scorrono su un binario. Il sistema di illuminazione è progettato per valorizzare i materiali e rendere lo spazio omogeneo e luminoso.